2 personen
Ingrediënten:
Topping:
Bereiding
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Kook tegelijkertijd de sperziebonen in zo’n 12 minuten beetgaar.
Giet het jackfruit af in een vergiet en spoel de jackfruit af met koud water. Snijd het jackfruit in kleine stukjes en trek uit elkaar.
Verhit een klein beetje olie in een pan en fruit hierin de ui.
Voeg na een paar minuten de stukjes jackfruit, knoflook en kerriepoeder toe en bak dit een paar minuten mee.
Voeg de rozijnen, stukjes rode paprika en kokosmelk toe. Laat dit zo’n 10 minuten pruttelen zodat de saus goed kan inkoken.
Rooster even kort de cashewnoten in een droge koekenpan.
Serveer met rijst, sperziebonen en de cashewnoten.
*Jackfruit is te koop in de meeste supermarkten en toko’s.
Tip
Geen zin in jackfruit? Je kunt ook plantaardige ‘kip’stukjes gebruiken. Deze zijn gemaakt van soja.
Dit recept komt uit het kookboek Vaker plantaardig!
De foto’s in het boek zijn gemaakt door Yvonne Beekenkamp.